Smartgrup - SMART

S = Specific
M = Measurable (masurabil)
A = Achievable (realizabil)
R = Realistic (all known risk assessed) realist
T = Timely – la timp

Specific (Specific)

Tintele mari trebuie transpuse in pasi specifici astfel incat sa stim exact ce operationi sunt de facut. “Specific” inseamna “Ce”, “De ce” si “Cum, in ce ordine” vor fi indeplinite aceste operatiuni.

Measurable (Masurabil)

Daca nu poti sa masori, nu poti nici sa controlezi. Pentru a avea un proiect de succes trebuie sa stii cand ai ajuns acolo unde ai planificat initial. Pentru a putea urmari progresul, puncte ce marcheaza finalizarea fazelor trebuiesc identificate in interiorul planului. Cu noi veti stii ca sunteti in plan, cu termenele respectate, ca bugetul e nedepasit si lucrarile s-au efectuat la calitatea proiectata.

Achievable (Realizabil)

Atunci cand definiti scopul proiectului, vom evalua impreuna resursele financiare, resursele umane si echipamentul, necesare pentru a avea un proiect de succes. Deasemeni orice risc cunoscut va fi analizat; masuri de protectie si evitare a riscurilor vor fi documentate in planul de proiect. Mai mult, putem lua in considerare resurse rezonabile pentru ca riscuri necunoscute care pot apare san u afecteze finalizarea proiectului.
Nu ne vom angaja niciodata in proiecte unde aceasta evaluare nu va fi pozitiva. Nu vom informa niciodata gresit un client despre capabilitatile lui sau ale noastre. Dar intotdeauna suntem gata sa ajutam la indentificarea sinergiilor posibile, a noilor tehnologii care pot fi folosite pentru relizarea chiar si a celui mai dificil plan.
Atunci cand ne angajam intr-un proiect, niciodata nu ne incalcam promisiunile.

Realistic (Realist)

Realist inseamna ca sunt disponibile competentele necesare, ca scopul proiectului se potriveste cu strategia globala a organizatiei dumneavoastra iar noi vom verifica acest lucru pe parcursul proiectului impreuna cu dumneavoastra. Puteti decide sa il abandonati in oricare punct cheie al proiectului, in cazul in care conditiile din piata sau strategia dumneavoastra se modifica.

Timely (La Timp)

Un termen limita e de la sine inteles pentru proiect si pentru fiecare fiecare faza intermediara a proiectului. Limitele de timp vor fi masurabile, realizabile si realiste.

Toti cei implicati vor fi fericiti la sfarsitul unui proiect SMART
Clientul, Furnizorul si Echipa de Proiect.
Cu totii ne dorim fim parte a unui proiect de succes!